maandag 7 mei 2012

Een Engel in Nieuw West


Op de bühne staan. De sterren van de hemel spelen. Een ovatie krijgen. Zo ken je het theater misschien. Maar er zitten veel meer leuke kanten aan. De kostuums bijvoorbeeld. De monologen, de dialogen en alle andere teksten. En soms zelfs grote groepen die met één stem spreken. Allemaal dingen die je nu in de buurt (Amsterdam Nieuw-West) kunt oefenen. Gratis. Je hebt de keuze uit vier cursussen.

Schrijven
Veel mensen houden een dagboek bij. Maar hoe maak je een persoonlijk verhaal ook interessant voor een ander? In deze cursus ga je aan de slag met een professioneel schrijfcoach. Leuk als je van schrijven houdt en wel eens terug wilt denken aan dat wat je tot nu toe gelukkig heeft gemaakt. Vier bijeenkomsten. Aanvang: woensdag 16 mei 19.30–21.00. Locatie: Tante Ali (Burg. Vening Meineszlaan 185)

Kleding & theater
Welke kleren maken je gelukkig? Welk verhaal hoort bij je ‘gelukkigste’ kledingstuk? Met een kostuumontwerpster ga je op zoek naar het antwoord op deze en andere vragen. Er zit een stukje theorie bij met voorbeelden uit theaterproducties. Plus heel wat praktijk: zelf ontwerpen op papier zetten. Vier bijeenkomsten. Aanvang: woensdag 16 mei 19.00–21.00. Locatie: Tante Ali (Burg. Vening Meineszlaan 185)

Bewegingstheater
In deze cursus maak je theater vanuit beweging en beeld. Met de nadruk op het plezier van het spelen. Het idee is om als groep theatermomenten te creëren die ontroeren, waar je om moet lachen, die je aan het denken zetten. Ook zonder ervaring ben je van harte welkom. Vier bijeenkomsten. Aanvang voor kinderen van 10 tot 13 jaar: woensdag 16 mei 14.30–16.30. Jongeren van 14 tot 19 jaar: donderdag 24 mei 19.00–20.30. Volwassenen: zaterdag 19 mei 11.00–12.30. Locatie: Broedplaats de Vlugt (Burg. de Vlugtlaan 125)

Spreekkoor
Je stem verheffen, dat kun je waarschijnlijk wel. Maar samen met heel veel andere mensen een tekst kleur geven? Dat is precies wat je in een spreekkoor doet: samen met één stem spreken. In deze cursus dramatiseren we verhalen door ze te fluisteren of te schreeuwen en alles ertussenin. Vier bijeenkomsten. Aanvang voor jongeren van 14 tot 19 jaar: dinsdag 5 juni 17.00–18.30. Volwassenen: dinsdag 5 juni 19.30–21.00.

Meedoen?
Geef je op via engelnieuwwest@gmail.com. Dan sturen we je zo snel mogelijk de details toe, waaronder de definitieve plek. En weet je nu al dat je na de cursus verder wilt met het echte werk? Midden juni beginnen de repetities voor de locatievoorstelling Een Engel in Nieuw-West. Kijk voor een trailer: http://www.youtube.com/watch?v=CjXUiujK6oo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten